Tllhörighet och värme

Tjena!

Hur är läget? Har magsäckarna hämtat sig från all mat och har den sociala baksmällan lagt sig? Jag har haft en ovanligt social jul i år så det där sistnämnda ligger över mig som ett sjukt tungt tyngdtäcke just nu, men jag är så fylld av kärlek så jag kan stå ut.

-

I förrgår kväll gick jag över till Anna's eftersom deras släktingar från Tollered har varit på besök över julen. Jag har varit ditbjuden ett par gånger, men aldrig orkat åka så långt och vara borta så länge så det passade ju perfekt att de nu bara var fem minuter bort. Jag har blivit lite som en ingift till deras familj känns det som, går på släktmiddagar och hela baletten, haha. Det är som att jag är en självklar del av allt och det känns så bra. Tänk att folk kan tycka om mig och vilja ha mig med. DET är en sån fin känsla och jag känner mig så hemma och trygg vilket är så viktigt känner jag mer och mer. Jag har i hela mitt liv känt att jag måste duga och prestera till varje pris och har därför ansträngt mig något fasansfullt mycket, men här kan jag bara vara…jag, och ändå hör jag till, som en självklar liten pusselbit. Vi satt och spelade spel och pratade. Himla mysigt :)

Ni vet ju min utseendehets-, och fixering förresten. Tidigare har jag inte gått en meter utanför dörren utan smink och jag överdriver inte när jag säger att jag sminkade mig för att gå ut till tvättstugan. Jag led något fruktansvärt av det och kände mig så otillräcklig och ful. Om jag inte ens kunde se hyfsat okej ut, hur skulle jag då kunna finnas? Lite så gick tankarna och speglar har varit mina bästa vänner och värsta fiender. Det här har tagit upp stora delar av mitt liv, sen jag var runt 11-12 år, och det har till och med gått så långt att jag har granskat andra för att kunna slappna av och jag har varit avundsjuk på-, och nästan varit frågande till de som själva inte brytt sig, de som kunde röra sig fritt utan att ständigt gömma sig bakom en mask. I min värld var det helt otänkbart och något jag aldrig trodde skulle hända mig.

Nu när jag har mått riktigt dåligt en längre period så har jag helt enkelt inte orkat sminka mig och sakta sakta har det känts bättre och enklare. Jag har åkt till affären utan en gnutta smink, jag har varit iväg på Zumba och i förrgår gick jag alltså över till Anna och träffade en hel drös med människor (som jag tidigare bara träffat en ynka gång), helt utan mask. DET hade aldrigaldrigaldrig hänt för några månader sen, att jag skulle sitta där helt naken (haha, naken, jo men visst, jag slog på stort och gick dit utan en tråd på kroppen. DÅ är man fan lite väl bekväm alltså, LOL) och blottad liksom, nej nej, men igår gick det hur bra som helst och ingen verkade kräkas i någon papperskorg eller så och folk tycktes kunna föra ett normalt samtal med mig ;) Nej, men skämt å sido, det kändes som en stor lättnad, verkligen! Några bojor har släppt från min kropp och mitt sinne och jag känner mig stolt som en tupp. Att jag har varit och är så utmattad har tydligen också fört något gott med sig :))

Fortfarande hobbyn nummer 1 dock ;)


Igår blev det rester av julmaten hemma hos mamma och som vanligt blev jag stoppmätt, men hur gott är det inte med julbord!? På en skala 1-10 så är det definitivt en 15. Allt med plockmat är en fantastisk grej som går hem i den här stugan, mums! Jag blir dock som en gris när det är buffé och bara plockar på mig mer och mer som om det inte fanns en morgondag, eller som att jag inte sett mat på minst fyra veckor. Jag fattar mig inte på de som kan begränsa sig och tar typ en liten tallrik? Nästan beundransvärd! Nu är jag mätt, säger folk och jag ba OCH?! Det finns alltid ett extra utrymme för god mat 😅 Dock måste jag säga att det är skönt att det är vardag igen och att jag själv kan bestämma vad och när jag ska äta.

-

Idag är jag så fruktansvärt trött, har ont både här och där och är alldeles yrslig. Myrornas krig så fort jag reser mig upp så mindre najs. Jag hade egentligen planer vilka jag ställde in, så i stället har jag legat under värmepläden, tänt ljus och löst lite korsord. Helt okej!

Kram!

  • 1 216 visningar

Gillar

Kommentarer

disa svensson
disa svensson,
God fortsättning <3<3<3
Årets fattigaste månad vill jag tipsa om några SPARTIPS:
Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817
Lyko:
https://referme.to/9vACAmo
Best secret:
https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration
Refunder
http://www.refunder.se/b/Spara50
eller
https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355
Naatly
Naatly,
NEJ TACK! Sluta spamma i varenda blogg!
nouw.com/naatly
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Vill önska dig Gott nytt år, hoppas du får ett fantastiskt nyår hjärtat. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Liknande inlägg