Header

Mat och recept

Jag dör!!! På ett högst positivt sätt den här gången!

Jag skulle ju städa var tanken, men när mitt flöde bara svämmade över av pajer av alla de slag sög det till rätt rejält i magen och jag ställde mig därför och slängde ihop en rabarberpaj och oh my vad god den blev! Wow! Här klappar jag mig själv ordentligt på axeln kan jag tillägga. Jag är fan grym på att både baka och att laga mat!

Såhär såg den ut innan ugnen. Inte någon vidare aptitlig syn kan jag väl inte påstå och var den ful här var det ingenting mot hur den såg ut när den kom ut ur ugnen, haha. Ni får därför ingen bild på det ;)

Redo att huggas in på och mmmhh.... Jag vill äta upp hela formen!!


Jag mäter ju aldrig något när jag donar i köket (är fan allergisk mot att följa recept, haha), men på ett ungefär innehåller den följande:

Rabarberpaj (gluten och mejerifri)

Ugn 200grader.

Ca 100g smör.

1-1,5 dl mandelmjöl. Kokosmjöl fungerar säkert också, men ta bara halva mängden då!

2 tsk vaniljpulver (eller mer, jag tappade typ burken i)

0,25- 05 dl sötströ

0,5 dl hasselnötskärnor.

Några paranötter (kanske 5-6 st, så kanske 0,5dl där med)

2 st rabarber

Kör ihop allting i en mixer. Har du ingen så går det nog lika bra att hacka upp nötterna för hand och baka ihop en deg med händerna, men se till att smöret har varit i rumstemperatur ett tag så det inte är så hårt. Jag körde ihop det jämt så att det blev en massa och lät därför bitar av nötterna vara kvar för lite tuggmotstånd.

Skala rabarberna, hacka upp dem och lägg dem i en smord ugnsform. Häll över sötning om ni vill ha det och/eller annan smaksättning (kanel är säkert supergott!!). Kleta sen själva massan över rabarberna, ställ in i ugnen och låt det gräddas i cirka 20-25min i mitten av ugnen. NJUT!! 

Jag serverade den med kokosgrädde med vanilj i och det blev bara så gott! 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments