Header

Mat och recept, Recept - Röror och såser, Recept - Fisk och skaldjur

Jo men när jag ändå är igång med att göra mat och hitta på recept och sådär så kan jag ju dela med mig av omelettwrapen jag gjorde förut. Jag hann dock inte äta den eftersom mamma skrev preciiiiis när jag skulle sätta mig ner. Jag hade nämligen lovat att jag skulle hjälpa henne att färga håret vilket jag totalt hade glömt bort trots att jag lovade tidigare idag :P minne guldfisk...

Omelettwrap med skagenröra.

Gör en vanlig omelett. Jag gör på tre ägg, kokosgrädde (kanske två matskedar) och herbamares örtsalt (bästa!). Stek på låg värme tills översidan stelnat. När den är klar, lägg över den på en tallrik eller nåt för att svalna.

Skagenröra

~1,5 dl majonnäs
Hackad lök (jag hade salladslök, men röd lök är jäkligt gott också)
Handskalade räkor
Musslor (om man vill)
Dill i mängder

Skala räkorna. Blanda majo med löken. Klipp ner räkorna, lägg ner musslorna och ös över med dill (gräslök är gott också!). Låt stå kallt en stund, smakerna gifter sig fint om det får stå och dra ihop sig en stund.

Lägg valfri salladsblandning över omeletten, smeta över skagenröran och rulla ihop till en wrap. Ta inte för mycket fyllning, blir så jädrarns svårt att rulla ihop då :P

Perfekt mat att ha med sig på till exempel picknick! För egen del blir det väl morgondagens frulle om jag är hungrig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments