Header

Kontakt: gustavssonnathalie@gmail.com

Vilken jädra lång rubrik det blev där nu kände jag ;)

Just nu känns det mest som att jag står på tåspetsarna på botten av någon halvt igengrodd sjö och desperat försöker samla så mycket luft som möjligt. Det är lite överlevnad som gäller nu och det får räcka så, jag ska inte ens försöka ta ut mig minsta lilla och förresten har jag inte ens ork till det så. Jag har mest legat nerbäddad i soffan med Lucifer framför ögonen (på flera sätt kan man kanske säga, haha). Jag lagade dock ihop en god middag nyss.

Nämligen mat enligt rubriken (orkar inte skriva det en gång till, hehe)

Färsbiffar

~300 g valfri färs. Jag hade nöt.
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
~1 msk oxfond
Lite vispgrädde
Persilja
Salt
Svartpeppar
Lökkrydda
Vitlökskrydda

Hacka lökarna, blanda samman allt, gärna i en matberedare för att göra det hela lite smidigare. Banka ut biffarna och stek på hög värme först, sänk sedan och låt dem mest ligga där och hålla värmen tills resten är klart.

Champinjonsås

2 st champinjoner, eller annan svamp.
~1 dl vispgrädde
~0,5 dl créme fraiche
~0,5 msk kalvfond
Svartpeppar

Stek svampen i rikligt med smör. Häll sedan på resten av ingredienserna och låt koka ihop på SVAG värme. Gärna länge! Ett tips från coachen är att låta bli att salta tills du precis ska hugga in, såsen blir ganska salt av fonden när den fått koka länge, så smaka av innan.

Blomkålsmos

Koka upp så mycket blomkål du vill ha, häll av vattnet och låt ånga av en stund på plattan. Mixa ihop den med smör, fyll på efter hand tills du får rätt konsistens. I med kryddor (svartpeppar, vitpeppar, muskot och salt).

Lingonsylt

~2 dl upptinade lingon
2 msk chiafrön
2 msk sötning. Jag använder Ica sötströ.
2 msk vatten

Blanda ihop allt, mosa lingonen med en gaffel eller annat verktyg om du vill. Låt stå i kyla så många timmar som möjligt.

Smaklig måltid peeps!

Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments