Header

Recept - Kyckling

Får man fresta med en kycklinggratäng såhär denna vilodag?

Ja, det kan hända att zucchinin sett sina bättre dagar, hehe

Kycklinggratäng

2 kycklingfiléer
~150 g champinjoner eller annan svamp
1 stor lök
4 vitlöksklyftor
~2 dl créme fraiche/smetana/turkisk yoghurt
~2 dl vispgrädde
En halv burk kantarellost
~1 msk oxfond
Persilja och gräslök efter tycke och smak
Tomater och paprika till garnering
Salt, peppar

1/2 zucchini
Strimlad vitkål
Ost av valfri sort

Gör såhär:
Skär upp kyckling, svamp och lök. Fräs tillsammans i rikligt med smör till det nästan är färdigt. Häll sedan på resten av ingredienserna (grädde, créme fraiche, oxfond, färskost och kryddorna) och låt det puttra ihop på svag värme.
Smörj en ugnsfast form med smör (jag ställer in formen i ugnen och låter smöret smälta däri). Hacka upp zucchini och lägg bitarna i botten av formen. Häll efter det på halva kycklingröran, lägg några ostskivor över. Strimla vitkål och lägg den ovanpå osten och täck sedan med resterande del av kycklingröran. Lägg på tomaterna och paprikan och täck sedan med massa ostskivor.
In i ugnen, 225 grader, i cirka 20 minuter eller tills osten fått färg! Ät och njut!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments