Header

Mat och recept, Recept - Kyckling

Ska du iväg på någonting, behöver matsäck och har brist på idéer? Den här maten är helt perfekt att slänga ihop dagen före då den äts kall. Själva wrapen görs som en ugnsomelett:

Wrap
1 portion
Ugn 200 grader

2 ägg
~2 msk créme fraiche eller annat liknande (tex kokosgrädde, vispgrädde)
~1 tsk fiberhusk (mest för att smeten med säkerhet skulle hålla ihop, tror dock att det fungerar lika bra utan)
Kryddor (örtsalt, svart- och vitpeppar)

Mixa samman ingredienserna med en stavmixer, smält smör i en stekpanna modell större och sedan häll i omelettsmeten i den. Kör in i mitten av ugnen och grädde i cirka 15 minuter eller tills den fått färg och stelnat. Låt svalna på papper.

Fyllning

När det kommer till fyllning kan man ta lite vad man är sugen på :) Den här gången gjorde jag en röra på kyckling, créme fraiche, vitlök och curry som jag blandade ihop och lät stå kallt i någon timme. Salladen består av ruccola, isbergssallad, gurka, tomat, fetaost, röd lök, paprika och avokado. Valde även att ringa vitlökssås över det hela eftersom jag hade lite rester kvar av det ståendes i kylen. Ångrar inte det valet då det gifte sig fint i munnen tillsammans med övriga ingredienser! ❤️

Rulla ihop med hjälp av folie (läckagefritt, hehe), ät direkt eller spara till utflykten :))

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments