En lite rolig sömnlista :D

Personligt/om mig

När brukar du gå och lägga dig?

Lite olika, eller nej, jag är ganska inrutad så vid typ 23.30 brukar jag gå in i sovrummet och bädda ner mig.

När vaknar du?

Här däremot är det väldigt olika. Allt ifrån 9 till 13 typ. Kan sova sjukligt länge ibland och andra gånger inget alls knappt.

Är du morgonpigg?

Nej, Gud verkligen inte. Det är rena döden att gå upp även när jag sovit ut. Vill aldrig kliva upp.

Vad gör du i sängen innan du somnar?

Först läser jag några kapitel i en bra bok, efter det spelar jag slut på mina liv på Candy crush, haha, och sen slår jag på en film eller serie att somna till. Jag kan inte ha det tyst när jag ska sova.

Vad finns på ditt nattduksbord?

Jag har två stycken och det ser typ likadant ut på båda. Lampa, plastblommor och ett glas vatten. I sängen precis bredvid mig har jag lypsyl, nässpray och näsdukar. Det måste vara nära till hands så jag slipper leta efter det om jag behöver det under natten.

Hur är din säng bäddad?

Massa kuddar! Både sovkuddar och prydnadskuddar till förbannelse. Det mesta går i romantiskt tema kan man väl säga. Rosa, vitt, rosor och olika citat.

Vilken låt är allra bäst att somna till?

Ingen. Somnar inte till musik utan det måste vara någon som pratar. Orkar jag inte titta på film så brukar jag lyssna på ljudbok eller någon saga. Fungerar typ alltid :))

Vad är ditt bästa sova gott-tips?

Att försöka varva ner en stund innan det är dags att lägga sig, att bara använda sovrummet till att sova i och att, som jag skrev ovan, lyssna på någon mysig röst och då till exempel en saga. Sen är ju jag lite udda och sveper en kopp kaffe innan jag lägger mig. Det gör att jag blir lugn. Jag har även börjat med att ta en varm, avslappnande dusch en stund innan jag lägger mig. Det gör mig skönt slö.

Hur sover du egentligen?

Framför allt i ett kallt sovrum! Jag har fönstret öppet mitt i smällkalla vintern. Förutom det brukar jag börja på min högra sida, sen vända över till den vänstra om jag inte hinner somna. Sover dock godast på rygg med täcket helt över huvudet (kan dock inte somna så). Så brukar jag ligga och filosofera innan jag pallar gå upp på morgonen. Blir typ blind när jag kryper fram med huvudet för det är så ljust, hehe. Jag måste dessutom sova på "rätt" sida av sängen och det vill säga sängens högra sida. Sover jag på den vänstra blir jag störd och det känns som att jag sover borta :P

Vad har du på dig när du sover?

Trosor och ibland strumpor (om det är väldigt kallt). Jag är sjukt känslig för olika strukturer och det särskilt när jag sover. Jag kan inte ha på mig kläder eftersom jag känner varenda söm och varje gång jag vänder mig tvinnar sig kläderna, nej fy! Sover jag borta (vilket jag inte gör särskilt ofta iofs) så har jag dock på mig något klädesplagg, typ linne och ett par shorts eller leggins. Tajt måste det vara i alla fall. Ibland brukar jag fasa mig över hur det skulle bli om det börjar brinna och jag måste ut fort, komma utspringandes i trosor och strumpor känns ju inte så snyggt, haha.

Hur är din sovfrisyr?

Jag har ingen särskilt sovfrilla. Ingen som är skriven i sten i alla fall :P Oftast har jag utsläppt eller i en tofs mitt på skallen. Den måste sitta så pass högt upp att den inte stör (vill inte ligga på den under natten).

ELLER så ser det ut såhär! Verkligen snyggt 😂

Vad har du för säng?

En vit 160 säng från Ikea. Gud jag minns inte vad den heter nu? Nöjd är jag med den i alla fall :))


Vad gör du mitt i natten?


Sover förhoppningsvis. Drömmer alltid massor och går på toa minst två gånger varje natt (pust).


Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?

Dämpad belysning, gärna ljusslingor och smålampor (har en mysig en från Ikea med rosa ljus). Massa kuddar och fina lakan!


Vad är det konstigaste stället du har sovit på?

Det var svårt.. Har jag ens sovit på något konstigt ställe tänker jag? Antagligen, men just nu står det still i huvudet. Kan ju inte säga på ett liggunderlag i ett tält liksom för det är ju inte vidare konstigt. JO, nu vet jag. Jag somnade i duschen en gång för längesen, vaknade till, blev livrädd, for upp, fick världens blodtrycksfall och höll på att svimma, haha.

Kram!

Gillar

Kommentarer

M
M,
Sover också med strumpor när det är kallt. Kan sova i endast trosor fast med strumpor hihi! Puss på dig! 😍🙏❤️
myvoiceinside.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229