Header

Kontakt: gustavssonnathalie@gmail.com

❤ Jag har lyckats hålla i med den här listan varje dag en hel månad nu, wehuuu, eller nåt ;)
❤ Varje gång jag går förbi en spegel ler jag alltid. De har faktiskt varit ganska hjälpsamt att göra så och nu sker de per automatik.
❤ Nu har jag ÄNTLIGEN valt ut en sång! Det får bli en redan beprövad en som känns som ett ganska säkert kort. Nu kan jag slappna av och bara öva :)
❤ Ingen panik idag heller! SÅ skönt!
❤ Så nöjd över att det där beauty hacket jag skrev om faktiskt fungerade. Alltså det kändes så otippat, haha, men sminket ligger fortfarande snyggt, ganska matt och jämnt över ansiktet! Coolt!

Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För fem år sen skrev jag statusen ovan på Facebook! Dagen innan jag började på mitt nya jobb som nyexad sjuksköterska. Jag minns den där känslan fortfarande, jag var euforisk men samtidigt livrädd! Livrädd för allt tydligen, som vanligt då, ingenting har ändrats på fem år, haha ;) Jag kommer så väl ihåg den där första dagen med, hur alltid var så stort och kändes snirkligt. "Hur fan ska jag lära mig hitta?!" minns jag att jag tänkte. När jag hade slutat för dagen lyckades jag gå fel och trodde aldrig att jag någonsin skulle komma hem igen. Har jag nämnt att jag har världshistoriens sämsta lokalsinne eller? Jag minns hur jag stod där mellan två låsta dörrar och förstod ingenting, vart fan skulle jag gå? Så sjukt sen några dagar efter när det helt plötsligt var väldigt enkelt att hitta. Helt plötsligt visste jag exakt var allting fanns och det kändes bara så rätt. Älskade verkligen det där jobbet som idag tyvärr inte finns kvar :,( Jag saknar mina kollegor massor och jag saknar det jobbet så mycket. Sorgligt, men jag är ändå tacksamt för allt det gav mig ❤

Kram!

Likes

Comments

Jag letar sånger, försöker hitta någon som passar min röst sådär spot on, men det går fan åt helvete. Det känns som att jag och min röst inte vill samarbeta med varandra. Jag vet inte vad det är för fel, men något är det och jag blir så irriterad. Det finns en del låtar jag har som alternativ, men ingen känns rätt. Det är som att jag skapat mig någon spärr som är svår att ta sig förbi. Det är en vecka kvar till min audition så det är ju egentligen någon panik, men ändå känns det jobbigt. Vill ju inte ta mig dit och ge något halvdant skit. Just nu känns det som att jag bara vill skita i det för det känns så pissigt, gah...

Vågar inte sjunga ut här hemma heller. Det är alldeles för lyhört för det, suck. Får åka ut i skogen och gapa igång rösten tror jag, haha.

Kram!

Likes

Comments

BRA box så tummen upp! Gillar särskilt ögonkrämen och borsten! Perfekt :)
Vad fick ni? Fick ni samma?

Kram!

Likes

Comments

Har ni hört om den senaste beauty trenden? Den går kort och gott ut på att man som vanligt drar på sig sin foundation (flytande) för att sedan doppa ner ansiktet i kallt vatten i cirka 30 sekunder. Det här ska göra att ens bas blir matt och mer jämn och hållbar. Jag är ju inte den som är den så jag gjorde slag i saken och bestämde mig för att testa. Jag hällde i vattnet i en skål som passade att få ner huvudet i och sen sminkade jag mig som vanligt med foundation och concealer och körde då sen ner huvudet i det där vattenbadet. Tro mig, det var en nära döden upplevelse att köra ner huvudet under vattnet, fyfan. Jag trodde att jag både skulle kvävas och få världens panik, men det var bara att bita ihop! Allt för konsten liksom! Efter att jag var klar (jag pallade typ max 20 sekunder dock) så baddade jag ansiktet med en handduk och se på fan! Det var med halv chock jag kunde konstatera att det var ju HUR JÄVLA BRA SOM HELST!! Alltså huden blev så jämn! Galet! Jag har problem med fet hy vilket syns ganska väl när jag har smink på. Förutom det har jag även problem med att concealern alltid blir ojämn under ögonen och liksom lägger sig i vecken, men efter det lilla, nästan dödande, vattenbadet la den sig helt jämnt! Jag tror knappt att det är sant och kan inte annat än skratta lite galet sådär.

Det får 4 av 5 vattenbad i betyg. Att det inte får full pott beror endast på att det var så jävla obehagligt, haha. Har ni testat? Gör det annars! :D

Det syns kanske inte lika mycket som det känns. Nu återstår det bara att se om det är så hållbart som utlovades ;P

Nu ska jag fixa käk så hej hopp!

Kram!

Likes

Comments

Godmorgon!
Eller ja, morgon är det väl inte precis ;)
Gud vad jag märker att mitt slit med andningen har lyckats. Jag har kämpat och försökt väldigt länge att känna efter, att märka tidiga tecken på ångesten som för det mesta bara har sköljt över mig utan att ha lyckats bryta det i nio av tio fall. Jag vet inte huuur många gånger Bettan och jag har pratat om det där, att känna efter och så vidare. Jag har tyckt (och tycker ibland) att det är skitsvårt. Jag har inte vetat hur jag ska göra för jag har upplevt det som att den där ångesten inte knackar på innan den stormar in, men nu de senaste dagarna har jag till och med hört skorna som knastrar i gruset utanför. Den jäveln har inte hunnit in för jag har satt på några extralås på dörren.

Jag märker att den är påväg genom att jag börjar andas in, håller andan och skjuter upp axlarna under öronen. Jag har även börjat känna när tankarna börjar fara iväg i all världens speed. Det är som att någon bara trycker ner gasen i botten därinne i huvudet och tankarna börjar okontrollerat fara fram alldeles för snabbt. Jag riktigt känner hur det viner runt knuten. Ganska häftigt faktiskt att bli medveten om det här för det är precis det jag har sökt med ljus och lykta efter, att känna var det börjar. Jag har liksom klarat av att bryta det redan här. När jag har känt att det är på gång har jag tvingat mig själv att andas och släppa ut all luft, bli ett med underlaget och bara se till att ha en jämn, regelbunden andning och SOM det har hjälpt! Snabbare än jag någonsin trott var möjligt har jag lugnat ner mig själv och brutit hela processen. Hittills har jag motat bort flera såna där rus vilket till exempel har gjort det enklare att somna och enklare att slappna av de gånger jag vaknat med en stresskänsla i kroppen. Både igår och idag kunde jag ligga kvar, totalt avslappnad, i sängen under täcket i nästan en timme utan att kroppen känts som en fiolsträng och utan att tankarna tagit knäcken på mig! Sån skillnad! Tänk att en sån liten sak kan göra sån stor skillnad?! Det är nästintill lite magiskt till och med!

En annan sak som också är magiskt är att jag sen några veckor tillbaka har lyckats sluta med min nässpray! Oj oj så beroende jag har varit av den där lilla flaskan. Jag har typ fått panik när den har varit påväg att ta slut och jag har alltid sett till att ha en flaska i reserv så jag skulle känna mig trygg, men nu go vänner är det slut på det, finito! Jag läste nämligen ett tips på en blogg om att använda sprayen i bara ena näsborren till den andra läkt sig och sen sluta helt och jävlar vad det har fungerat! Så skönt och där sparar jag in lite pengar också! :D

Kram!

Likes

Comments

❤ Jag har försökt att styra upp en liten budget som för övrigt blev jääääävligt snäv kan man ju säga. Jag ska göra mitt bästa, men jag tror att den här månaden kan bli tuff, men försöka ska jag och jag ska klara mig så länge det bara går på de här pengarna.
❤ Att tänka på andningen har verkligen gjort susen idag. Jag har känt att en ångestattack har varit påväg ett par gånger, men jag har lyckats mota bort den genom att aktivt försöka slappna av. Än så länge fungerar det! Så skönt!
❤ Jag var så törstig förut och bara klunkade i mig iskallt vatten. Det var så jävulskt gott!! Haha.
❤ Jag har hittat några intressanta sånger som nog kan passa till min audition!

Kram!

Likes

Comments

Det har man ju hört några gånger, att önskar man sig någonting, eller önskar få hjälp med någonting så kan man "skicka" sin önskan till universum för lite extra kraft. Flummigt som fan, men jag tror hårt på attraktionslagen, att allting kan komma till en om man bara är villig att försöka och är öppen för olika förslag och möjligheter. Egentligen handlar det väl om att fokusera på vad man behöver hjälp med och hur man kan hjälpa sig själv för ingen annan är du själv sitter på alla lösningar. Gör inte du jobbet kommer ingen annan göra det åt dig, men jag tror nog att man kan finna kraft till sin väg på lite olika håll genom att bli mottaglig. Det går ju till exempel inte att tro att ens problem ska lösa sig bara huxflux, att någon ska rida in på en vit springare och rädda en, medan man själv har gett upp sen länge. Ingen kommer kasta en lösning över dig utan du måste kämpa för det du vill och vill du något tillräckligt mycket så går det! Vissa saker tar längre tid än andra, men att ge upp är inget alternativ om du vill ha det du önskar för ger du upp är drömmen bara en tanke och inte ett mål.


Just nu har jag en önskan till mig själv och det är att klara av en månad UTAN att behöva ta av mina sparpengar. Otroligt svårt vill jag lova med tanke på att det redan nu är rätt skralt på kontot efter att vägskatten så fint hoppade på mig utan förvarning. Okej jag borde hålla koll på sånt lite bättre, men det glöms lätt bort när den bara kommer en gång per år. Det är ju inte så att jag inte klarar av att betala den för det gör jag, men det blir svårt som attan att få resterande pengar att räcka till nu, men jag ska göra mitt bästa vilket är det enda jag kan göra. Jag ska försöka sätta mig ner och kika på en liten budget för kommande veckor den här månaden. Det skulle kännas så fett coolt om jag lyckades! Jag kan redan nu se framför mig hur fantastiskt det vore!

Har ni några önskningar just nu?

Kram!

  • 253 Readers

Likes

Comments

....Eller kanske mer: Den som helt saknar minne kan sitta på en hel guldgruva...


Hej på er! :)

Nyss var jag på G och skulle leta fram min sångpärm med alla tusentals noter i och hittar i samma veva en påse med okänt innehåll. I den hittar jag mängder av småpengar som jag tydligen har sparat (antagligen tänkte jag att jag skulle ha dem på den där "säkra" platsen ni vet...). Här kunde jag ju ha blivit glad och ja, lite glad blev jag, men problemet är ju att de här små pengarna snart blir ogiltiga så jag fick en rejäl stressklump i halsen och började fundera på hur jag ska spendera dessa extrapengar jag haffat. Det får bli en hel del loppisrundor helt enkelt kom jag fram till. Är det i sommar slantarna blir ogiltiga? *sätter på mig spenderarbrallorna*

Hittade i alla fall ett par mycket rynkiga notblad med låtar som kan vara ett alternativ och slås samtidigt av vilka jäkla höga toner, haha. Har jag klarat av det där? Klarar jag fortfarande av det? Svar ja, ibland, men herregud vad jag skulle behöva öva upp rösten igen. Saknar mina sånglektioner mucho. Man tappar väldigt mycket när man i stort sett aldrig tränar, men så är det ju med allt. Det brukar gå ganska snabbt att få tillbaka det man tappat och tur är väl det.

Kram!

Likes

Comments

❤ Jag har mått så mycket bättre idag jämfört med igår.
❤ Jag har verkligen fokuserat på att andas ordentligt idag. Jag vet inte om det är det som gjort min dag lindrigare eller om det helt enkelt bara har varit en okej dag, men det känns som att jag får mer och mer kläm på den där andningen.
❤ Jag har fått JÄTTEMÅNGA bra tips på olika låtar. Ska lyssna på dem mer imorgon och provsjunga dem lite. Jag har även planerat att ta fram min gamla sångpärm och kolla igenom alla noter på de sånger jag tidigare sjungit. Det kan ju finnas något guldkorn där tänker jag!
❤ Flera kvällar i rad har jag suttit i typ beckmörker med bara levande ljus tända. Det har gjort att jag har lättare att slappna av när jag ska sova!

Kram!

Likes

Comments